Diétás pohár krém vaníliapudinggal és chiamaggal.

 Elkészítése: (4 személy részére)

Chiamag puding:

Hozzávalók:

  • 3 evőkanál chiamag
  • 2 dl mandulatej, (ez lehet laktózmentes tej, kókusztej, stb)
  • 6 teáskanál eritrit, méz (vagy egyéb édesítő, ízlés szerint)
  • gyümölcs, ízlés szerint (eper, málna, áfonya, stb)

A chiamagot beletesszük egy tálba, ráöntjük a tejet és hozzáadjuk az édesítőt, majd alaposan összekeverjük, végül letakarjuk. Néhány órát hagyjuk állni. (még jobb, ha előző este beáztatjuk). Ha van időnk, néhányszor keverjük meg, hogy minden egyes szem megszívhassa magát és ne csomósodjon össze.

Vaníliapuding:

Veszünk egy vaníliás (csokis, vagy bármilyen pudingot) Elkészítjük a leírt módon, de a tej helyett használjunk mandula, kókusz, laktózmentes tejet a cukor helyett pedig a fent leírt édesítőszereket.

A pohárkrém összeállítása:

Rétegezzük egy üvegkehelybe az elkészített pudingokat úgy, hogy az aljára törjünk össze egy zabkekszet (gluténmentes kekszet), majd tegyük rá a vaníliapudingot. Hagyjuk kihűlni és a végén kanalazzuk rá a chiapudingot. Nagyon finom lesz a desszertünk, ha a tetejét eperrel díszítjük. (bármilyen gyümölccsel is nagyon finom).

Nekem fagyasztott eprem volt otthon és úgy csináltam meg, hogy a kicsi lábosba tettem kb 12 szem epret, csurgattam rá egy kis mézet és egy fél citrom levét. Elkezdtem melegíteni (nem forralni), hogy az eper megolvadjon, majd hagytam kihűlni.

  • Share on Tumblr
Facebooktwitterby feather
Facebooktwitterredditpinterestby feather

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .