A sárgabarack oly sok pozitív hatással van a szervezetünkre, azt is olvastuk, hogy a sárgabarack megelőzi és gyógyítja a rákot.
A nyári eltevések idején érdemes változatos formában tárolni minden gyümölcsöt.
Most a sárgabarack-nektár elkészítéséhez szeretnénk kedvet hozni a https://testunkegeszsegunk.blog.hu jóvoltából 🙂
Rostoslé sárgabarackból
Sárgabarack nektár szükséges hozzávalók:
– Kajszibarack (sárgabarack)
– Turmix
– Csavaros üvegek
– Kés
– Gőzfürdő
– Vastag gumiszalag (opcionális)
– Régi törölköző
A sárgabarackot alaposan átmossuk.
A sárgabarackot kimagozzuk
A sárgabarackot turmixgépben átdaráljuk
A sárgabarackot tiszta üvegekbe töltjük
A keletkezett buborékokat egy késsel eltávolítjuk: Húzzuk végig a kést az üveg belső oldalán, majd ismételjük addig, amíg a buborékok eltűnnek.
Az üvegeket légmentesen lezárjuk, és gőzbe állítjuk, úgy, hogy azok ne koccanjanak össze. Ehhez jó segítség lehet egy gumigyűrű.
A sárgabarack nektárokat 35 percig tartsuk a gőzben.
A sárgabarackos üvegeket tegyük egy konyharuhára, várjuk meg amíg lecsöpögnek és teljesen kihűlnek.
Fogyasztás előtt:
Keverjünk össze egy liter nektárt egy liter vízzel
Adjunk hozzá édesítőszert ízlés szerint, és keverjük össze.
Egészségünkre!
by
Vélemény, hozzászólás?
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.