Csokis paleopiskóta gyümölcskrémmel

A paleos csokis piskóta receptje:

Hozzávalók:

  • 6 db tojás,
  • 2,5 dkg mandulaliszt,
  • 2,5 dkg lenmagpehely,
  • 10 dkg kókuszvirág cukor,
  • 4 dkg kakaópor,
  • 5 dkg kókuszzsír,
  • 6 dkg étcsokoládé

Elkészítése:

A tojás sárgáját a cukor felével habosra keverjük, beletesszük a kakaóport, felolvasztjuk a kókuszzsírt és az étcsokit, majd mindezeket egyenletesre összedolgozzuk.

A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd a cukor másik felét csak ezután tegyük hozzá, mert így nem fog összesni a habunk.

Ha elkészült, a két masszát óvatosan összekeverjük és a lisztet is beleforgatjuk, figyelve arra, hogy az állagát ne törjük meg.

Egy nagyobb tepsit kibélelünk sütőpapírral és a masszát szép egyenletesen beleöntjük.

170 fokra előmelegített sütőbe sütjük.

Kb. 40 percig sütjük (tűpróbával ellenőrizzük le)

(Tortaalapnak is kiváló!)

Közben készítsük el a gyümölcskrémet.

Hozzávalók:

  • 0,5 liter laktózmentes joghurt,
  • 0,25 liter Meggle cukrászhab,
  • fél csomag Horváth Rozi zselatin (kék),
  • 2 marék gyümölcs,

Fele joghurtot lábasban keverjük el a zselatinnal és lassan melegítsük addig, míg elolvad a zselatin. Ekkor keverjük hozzá a többi joghurtot is. A tejszínhabot verjük fel, majd óvatosan keverjük össze a két krémet. Végül a felaprított gyümölcsöt is keverjük hozzá. Lehet friss, vagy fagyasztott gyümölcs is.(a fagyasztottat előtte olvasszuk ki és ha nagyobb darabos, akkor vágjuk fel megfelelő nagyságúra) Nagyon finom málnával, eperrel, áfonyával, de Ízlés szerint más is lehet.

Hagyjuk kihűlni a piskótát, majd vágjuk hosszában ketté és töltsük meg a gyümölcskrémmel. (tetszés szerinti krémmel is tölthetjük).

  • Share on Tumblr
  •  
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Facebooktwitterlinkedinrssyoutubeby feather

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..