A sült édes krumpli (batáta) titka

posted in: Egyéb | 0

Ugye Te is már próbáltál édes krumpliból sült krumplit csinálni és az eredmény nem igazán sikerült. Sosem lett olyan ínycsiklandóan jó kis ropogós, mint a másik krumpliból szokott.Nos, van egy titka, a keményítő 🙂

Recept:

500 gramm édeskrumpli
2 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál étkezési keményítő
ízlés szerint só
Leírás:
A krumplikat megpucoljuk, megmossuk és hasábokra vágjuk.
A sütőt előmelegítjük 180 fokosra.
A krumplihasábokat tálba tesszük, meglocsoljuk az olívaolajjal és két kézzel alaposan elkeverjük úgy, hogy mindenhol egyenletesen bevonja őket az olaj. Megszórjuk a keményítővel és nagyon alaposan megkeverjük, hogy mindenhova jusson a porból is.
Egy sütőlapot kibélelünk sütőpapírral, és szétoszlatjuk rajta a krumplihasábokat. Fontos, hogy ne érjenek egymáshoz, ha kell, használjunk két tepsit.
A sütőben süssük ropogósra a krumplit, akkor jó, ha már itt-ott foltosodik.

Szóval, hogy is mondjam, hát jobb lett, mint gondoltam. A sütőből rögtön kivéve és úgy eszegetni isteni. Legközelebb megszórom reszelt sajttal is, csakhogy fokozzam az élvezeteket. 🙂

Jó étvágyat hozzá!

  • Share on Tumblr
Facebooktwitterby feather
Facebooktwitterredditpinterestby feather

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .