Darálthúsos karfiol

posted in: Egyéb | 0

Most egy különleges ételt mutatok azoknak, akik szeretik a karfiolt és bizony a húst is 🙂

1 db karfiol
50 dkg darált sertéshús
1 db vöröshagyma
1 db kaliforniai paprika
2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál pirospaprika
1 mokkáskanál kömény

bors
olaj
A karfiol aljáról vágd le a zöldet, de ügyelj, hogy a fej egyben maradjon. Mosd meg, és enyhén sós vízben főzd 10 percig. Ezt követően szűrd le, csepegtesd le. Figyelj, hogy véletlenül se essen szét. A vöröshagymát vágd apróra, a paprikát pedig kis kockákra, és keverd a darált húshoz. Add hozzá a fokhagymát, a sót, a borsot, a pirospaprikát, a köményt, és az egészet jól dolgozd össze.
Egy tűzálló tálat vékonyan kenj ki olajjal. A karfiolba készíts lyukakat éles, vékony pengéjű késsel, majd ezekbe a mélyedésekbe nyomkodj húsos masszát. Rakd forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 25 perc alatt. Aztán vedd ki és már tálalhatod is. Bevállalósabb vendégeknek egy kis csiliszószt is lehet mellétenni. 🙂

 

  • Share on Tumblr
  •  
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssyoutubeby feather

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..