Feta fűszeres olivaolajban

posted in: egészség, Egyéb | 0

Extraszűz olívaolajban marinált, fűszeres fetasajt, friss bagett és egy pohár finom, száraz fehérbor – amilyen egyszerű, olyan finom és szexi vacsora nyári, teraszon ücsörgős estékre. Ráadásul még különösebb előkészületeket sem igényel, hiszen a feta olívaolajban eltéve nagyon-nagyon sokáig eláll a hűtőszekrényben, így bármikor előkapható.

A fetasajtkockák fűszeres olívaolajban eltéve olyan univerzális alapétel, aminek mindig lennie kell otthon. Kenhetjük kenyérre, tehetjük spagettire, vagy csak egyszerűen tunkolhatjuk egy fris ropogós kenyérrel, de salátákba is tehetjük, mindenképpen nagyon finom lesz. Ráadásul ezerféleképpen elkészíthetjük, fűszerezhetjük, gazdagíthatjuk kedvünkre.

Az alap fűszereken kívül (fokhagyma, bazsalikom, kakukkfű, rozmaring, egész bors), tehetünk mellé olajbogyót, szárított paradicsomot, citromhéj csíkokat, aszalt vörösáfonyát, aszalt szilvát, vagy amihez éppen kedvünk támad. Ereszd el nyugodtan a fantáziádat, a sós sajt, a fűszerek és az édes gyümölcs mindenképpen izgalmas összhangot adnak majd. Ma már nagyon jó füstölt fehér krémsajtokat lehet kapni, ezekkel is kiváló lesz.

Elkészíteni is könnyű

Az elkészítés menete is rendkívül egyszerű. 1x1x1 cm-es, (vagy hasonló) kockákra vágjuk a fetasajtot, a fűszerekkel és a többi hozzávalóval együtt vegyesen egy üvegbe szórjuk, majd felöntjük extraszűz olívaolajjal. Én szoktam beletenni még egy friss chilipaprikát is, de ez ízlés dolga. Pirítóssal, salátában, tésztán, sült húsokhoz isteni. Az olajat elő lehet készíteni esetleg úgy (ha van kedvünk és időnk), hogy napokig durvára tört dióban előérleljük az olajat, amit majd aztán felhasználhatunk mediterrán kedvencünk elkészítéséhez.

  • Share on Tumblr
Facebooktwitterby feather
Facebooktwitterredditpinterestby feather

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .