A legkirályibb csülök hétvégére

posted in: Egyéb | 0

Itt van a nyár, a kerti partik ideje. A GastroHobbi által mutatok most nektek erre az alkalomra egy különleges csülökfőzési receptet, vagyis a legkirályibb csülköt. Persze a káposzta ízlés szerint elhagyható, sörnek pedig a kedvenc sörödet kell beleönteni. Érdemes kipróbálni! 🙂

Hozzávalók:
2 csülök csont nélkül
A páclébe:
1 ek só
2 tk szemes bors
2 tk borókabogyó
2 tk egész kömény
2 fej fokhagyma
3 fej vöröshagyma
5 babérlevél

A sütéshez:
70 dkg savanyú káposzta
1 kg sütni való burgonya
2 tk só
2 tk fehérbors
1 ek mangalica zsír
1 üveg Krusovice barna sör

Elkészítése:
A megtisztított csülköt a fűszerekkel és a megpucolt hagymákkal, annyi vízzel felöntve, ami ellepi oda teszem főni és kb. három óra alatt puhára főzöm.
Egy tepsit kikenek zsírral, belehalmozom a megmosott és nagyobb darabokra vágott burgonyát, a savanyú káposztát, sózom, borsozom, összeforgatom, a tetejére szedem a megfőtt csülköt, meglocsolom barna sörrel és 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 30 percet sütöm, majd ismét meglocsolom sörrel, feltekerem a hőfokot 210 fokra és további 20 perc alatt ropogósra sütöm.
A vele sült káposztás burgonyával és ízlés szerint savanyúságokkal, tormával kínálom.
Elkészítési idő: 60 perc + főzés

  • Share on Tumblr
Facebooktwitterby feather
Facebooktwitterredditpinterestby feather

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .