Sajtos-hagymás sörleves

posted in: Egyéb | 0

Heni konyhájából ajánlok most egy különlegességet. Csak azok álljanak neki, akik szeretik a különleges, új ízeket és mernek kipróbálni új dolgokat. Egy igazi nyári slágert kínálok: a sörlevest. Jó sok hagymával, sajttal, pikáns, fanyar sörrel, kevés kis fűszerrel. Krémesen lágy, a sör kesernyés ízétől pedig különleges ez a leves. A laskára vágott hagymával és a nyúlósra olvadt sajttal sűrű és testes az ízvilága és az állaga egyaránt. Üdítően friss, selymes, akár főételnek is elmegy ez a recept. Nagyon hamar el lehet készíteni és kitűnően fogyasztható a tv előtt ülve a foci VB-t nézve. Ha sűrűbbre főzzük (egy kicsit több lisztet, vagy más sűrítőanyagot használunk), akkor fantasztikus mártogatóst kapunk chipsek, vagy tortilla mellé.

 

Hozzávalók:

  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 ek vaj/margarin
  • só, bors
  • 1 ek liszt – gm diétában rizsliszt, vagy keményítő
  • 15 dkg reszelt sajt – lm diétában parmezán, vagy növényi
  • 0,5 l kesernyés sör – gm diétában kukoricasör (pl. Coronita) vagy inkább BOR!
  • 0,5 l tej – lm diétában lm tej
  • 0,5 – 1 l zöldség alaplé
  • kakukkfű, rozmaring

 

Elkészítése:

A vajon dinszteljük meg a laskára vágott hagymát, sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a fűszernövényekkel. Ha összeesett, szórjuk meg a liszttel, majd öntsük fel a tejjel. Hagyjuk besűrűsödni.  Ekkor jöhet a sör és az alaplé. Forraljuk össze őket, majd a legvégén adjuk hozzá a reszelt sajtot. 

Tálaláskor locsoljuk meg csepp olívaolajjal. Aki szereti, készítsen krutont hozzá és azzal kínálják. Fenséges leves, pazar egytálétel.

Jó étvágyat hozzá!

 

Forrás: henisutneked.blog.hu

  • Share on Tumblr
  •  
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssyoutubeby feather

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..