Ropogós parmezános krumpli

posted in: Egyéb | 0

Végre megjött az újkrumpli-szezon, ezért most itt egy nagyon egyszerű, nagyon ropogós és nagyon finom köret-ötlet.

A parmezános krumpli receptje:

500 g parázsburgonya (de jó az egyéb is ám, vastag karikákra vágva 🙂 fő a kreativítás :))
50 g vaj (olvasztott, vagy ízlés szerint fűszeres olivaolaj )
50 g sajt – parmezán (jó a trappista is reszelve, szárítva)
10 g fokhagymapor (de  jó a kipréselt fokhagyma is,  esetleg szárítva)
Elkészítés
35 perc
A sütőt melegítsd elő 200 C-ra.
A parázsburgonyákat alaposan mosd meg, és vágd őket félbe.
A sütőlemezen kend el az olvasztott vajat.
Egyenletesen szórd szét rajta a parmezánt, majd a fokhagymaport.
A vágott felükkel lefelé tedd a parmezánra a burgonyát.
A 200 C-ra előmelegített sütőben légkeverés nélkül kb. 35 perc alatt süsd készre.
El is készült a tökéletes Parmezános sült burgonya köret! 😉

Ma megcsináltam ezt újra, de csak 15 percig sütöttem, utána kivettem. Majd a következőket csináltam:

Megmostam két cukkinit, felvágtam kockákra és szépen sorjában ráhelyeztem a krumplikra. Egy másik tálban összekevertem kevés olívaolajat egy teáskanál citromlével, két fokhagymával, ízlés szerint sóval-borssal,majd ezzel leöntögettem a cukkiniket. Jól teleszórtam ismét reszelt sajttal. Utána 180 fokon körülbelül 15-20 percig sütöttem még és nagyon finom lett az eredmény 🙂 (Persze parmezán helyett lehet ám trappistával is, a cukkini pedig nagyon szereti az origánót és a bazsalikomot, Ízlés szerint fűszerezhetjük ezekkel is még.)

  • Share on Tumblr
  •  
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssyoutubeby feather

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..