Friss eperszósz sütemények, torták mellé

posted in: Egyéb | 0

Kiváló gyümölcsmártás tortákhoz, sajttortákhoz és sütemények. Áfonyából, málnából is elkészíthető.

Hozzávalók:

  • 0,6 l friss szamóca,
  • 1/4 csésze édesítőszer (vagy ízlés szerint),
  • 2 evőkanál víz,
  • 1/2 teáskanál balzsamecet,
  • 2 evőkanál víz,
  • 1 teáskanál kukoricakeményítő,

Elkészítés:

  1. Tegyük az epret, a cukrot, 2 evőkanál vizet és a balzsamecetet egy serpenyőbe és közepes lángon pároljuk össze a őket.
  2. Vegyük alacsony hőfokra a lángot és fedjük le a serpenyőt egy fedővel, kb. 15 percig folytassuk a párolást.
  3. 2 dl vízben oldjuk fel a keményítőt és a keveréket öntsük a serpenyőbe és főzzük, folyamatos keverés közben addig, amíg a keverék sűrűsödni nem kezd. (kb 1-2 percig)
  4. Vegyük le a tűzről és töltsük át a masszát egy turmixgépbe és pürésítsük addig, amíg sima állagúvá nem válik.
  • Share on Tumblr
Facebooktwitterby feather
Facebooktwitterredditpinterestby feather

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .