Egészséges bodzaszörp nyírfacukorral

A bodzaszörp szinte minden bolt polcán megtalálható, de, az otthon készített változata sokkal finomabb és biztos, hogy egészségesebb is, mert az ilyen, meg olyan adalékok kimaradnak belőle. A cukor helyett pedig használjunk nyírfacukrot.

A megadott adagok csak útmutatók, ezek ízlés szerint variálhatók. Ha több virágot teszünk bele, intenzívebb lesz a bodza íze. Bátran kísérletezzünk vele, elrontani nem tudjuk.

Hozzávalók: 

  • kb 10 nagy bodzavirág
  • 30 dkg nyírfacukor
  • 4 liter víz
  • 8 gramm citromsav
  • 2 db citrom

Elkészítése:

A bodzavirágokat nézzük át alaposan, hogy semmilyen bogár ne maradjon rajta és tegyük bele a megfelelő nagyságú öblös üvegbe. Egy lábosban forraljuk fel a vizet és adjuk hozzá a. 30 dkg nyírfacukrot és a 8 gramm citromsavat. Hagyjuk langyosra hűlni, majd öntsük rá a virágokra, a tetejére pedig  karikázzuk rá a citromokat. Esetleg egy kis mézzel még ízesítsük.

Kb. 4-5 napig érleljük, de közben azért naponta keverjük meg a készítményünket. Majd szűrjük le és töltsük át üvegekbe. Fogyasztásig tartsuk hűtőben.

Meleg napokon kiváló és egészséges hűsítő ital lesz

  • Share on Tumblr
  •  
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssyoutubeby feather

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..