A tojásfőzés titkai

posted in: Egyéb, házi praktikák | 0

Minden Húsvétkor izgulunk azon, hogy a tojások, amiket festeni szeretnénk megrepednek e főzés közben, vagy sem, megfelelő keménységűek lesznek-e és a végén sikerül-e szépen megpucolnunk .

Íme, néhány trükk, hogy mindhárom kritérium a lehető legjobban sikerüljön.

Hogyan ellenőrizzük, ha nem tudjuk, milyen friss a tojás?

Tegyük a tojást egy tál hideg vízbe.

  • Ha vízszintesen süllyed el a tojás, akkor nagyon friss.
  • Ha függőlegesen, akkor a legtökéletesebb a főzéshez.
  • Ha feljön a víz felszínére, akkor már régi.

Hogyan előzzük meg, hogy a tojás megrepedjen?

Ehhez a főzés előtt idejében ki kell venni a hűtőből. A legmegfelelőbb hőfok a szobahőmérsékletű. Ha elfelejtettük kivenni, akkor sincs nagy baj. Tegyük egy kis időre meleg vízbe. Majd ezután tegyünk egy lábosba hideg vizet és egy evőkanál sót, majd ebbe helyezzük a tojásokat és lassú tűznél főzzük őket. Soha ne zubogjon a víz, mert úgy a tojások a hánykolódástól könnyen megrepedhetnek.

Hogyan lesz egyenletesen kemény a tojásunk?

Annyi vízben főzzük őket, amennyi teljesen ellepi a tojásainkat.

Hogyan tudjuk könnyedén meghámozni?

A már megfőzött forró tojásokat tegyük rögtön nagyon hideg vízbe. A tálalásnál így biztosan elégedettek leszünk.

 

Nagyon kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok minden kedves olvasómnak!

 

 

  • Share on Tumblr
Facebooktwitterby feather
Facebooktwitterredditpinterestby feather

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .