Házilag a lelógó, petyhüdt szemhéj ellen

posted in: Egyéb, házi praktikák | 0

Az idő múlásával sajnos a szemhéjunk megereszkedik. A lógó szemhéj annak „köszönhető”, hogy a bőr elveszíti tartását és rugalmasságát, mert csökken a kollagén- termelődés. A duzzadt szemhéjat azonban okozhatja még az is, ha túl kevés folyadékot, vagy túlzottan sok sót fogyasztunk, illetve a kialvatlanság miatt is kialakulhat. Tünete lehet még a pajzsmirigy rendellenes működésének is. Néhány idegrendszert érintő betegségek miatt is csökkenhet a szemhéj izmainak tartása, így a szem álmosnak, az arc nyúzottnak tűnhet.

Nem csak plasztikai beavatkozással, de természetes alapanyagokkal is érhetünk el eredményt a lelógó, petyhüdt szemhéj ellen.

Aloe vera:

Keverjünk össze:

  • 4 teáskanál joghurtot,
  • 4 evőkanál aloe vera gélt,
  • 2 teáskanál zablisztet,
  • 5 szelet hámozott, reszelt uborkát

A hozzávalókat keverjünk össze és 20 percig hagyjuk hatni a szemhéjunkon, majd mossuk le hideg vízzel.

Tojásfehérje:

Első lépésként távolítsuk el a sminkünket az arcunkról, majd válasszunk szét egy tojás fehérjét a sárgájától és egy kozmetikai kendőt mártsunk a fehérjébe, úgy, hogy ne csöpögjön le. Tegyük a szemhéjunkra és hagyjuk hatni addig, míg a tojásfehérje megszárad. Végül mossuk le.

Kamillatea- filter

A kamillatea gyulladáscsökkentő hatású, így a szemet is nyugtatja, frissíti. A legjobb eredményt akkor érjük el, ha a filtert rövid ideig beáztatjuk és rövid ideig a hűtőbe tesszük, majd hidegen helyezzük a szemhéjunkra és hagyjuk hatni 20 percig.

Hideg hatás

Alkalmi megoldásként nagyszerűen működik a sokkoló hideg hatás is.

Tegyünk a szemhéjunkra egy jégkockát, vagy ha az nincs, akkor egy rövid ideig tegyünk be a hűtőbe egy kanalat, majd ha kellőképpen lehűlt helyezzük a szemünkre. A sokkoló hideg hatására frissíti, fiatalítja a fáradt, petyhüdt szemhéjat.

  • Share on Tumblr
Facebooktwitterby feather
Facebooktwitterredditpinterestby feather

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .