Reform gyümölcsös zabpelyhes süti

Diétázóknak sem kell lemondaniuk egy kis nassolásról, ha alapanyagul a zabpelyhet választják. Rosttartalma igen magas ennél fogva serkenti az emésztést. Íme egy könnyen elkészíthető, finom gyümölcsös sütemény.

Reform zabpelyhes süti

Hozzávalók:

  • 1,5  pohár teljes kiőrlésű liszt,
  • 2 ml           szódabikarbóna,
  • 2 pohár     zabpehely,
  • 1 pohár     barnacukor (xilit, eritrit),
  • 1 pohár     margarin, (vaj, laktózmentes vaj,)
  • 1 csomag  xilites vaníliáscukor,
  • 2 db             tojás

Gyümölcsös krém a tetejére:

  • 60 dkg kimagozott meggy,
  • 2 tk             fahéj,
  • 4 evőkanál keményítő,
  • 150 gramm barnacukor (xilit, eritrit)
  • 2 evőkanál citromlé,
  • 2 evőkanál mandula likőr,

A száraz hozzávalókat egy tálba tesszük és összegyúrjuk. Előkészítjük a tepsit (A/4-esnél kicsit nagyobb) úgy, hogy kibéleljük sütőpapírral. Majd az elkészített masszát egyenletesen belenyomkodjuk.

Ezután elkészítjük a tetejére a gyümölcs krémet. Egy lábosba öntsük bele a meggyet, amely lehet friss, vagy befőtt gyümölcs is. A keményítő kivételével minden hozzávalót tegyük a meggyhez. Főzzük kb 10 percig majd hideg gyümölcslével, vagy vízzel keverjük simára a keményítőt és gyümölcsöt sűrítsük be vele. Még melegen simítsuk a sütemény tetejére. Tegyük a sütőbe és süssük 170 fokon kb. 20-25 percig, aztán vegyük ki és együk meg 🙂

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Leave a Reply