Reform mákos guba torta

 

Hozzávalók:

  • 1 vaníliapuding
  • 1 liter laktózmentes tej
  • 4+4+3 ( 11) evőkanál édesítőszer (nyírfacukor, eritrit, stevia),
  • 5 db teljes kiőrlésű kifli
  • 1 evőkanál reszelt citromhéj
  • 3 db tojás
  • 1 vaníliás cukor
  • 10 dkg mák,
  • 5 dkg kókuszreszelék,
  • 1 nagyobb alma,

Elkészítése:

A vaníliapudingot szokásos módon fél liter tejjel és 4 kanál édesítővel főzzük meg. Majd hagyjuk langyosra hűlni.

A 3 tojás sárgáját tegyük egy tálba és négy kanál édesítőszerrel keverjük habosra. Adjuk hozzá az egy evőkanál citromhéját, a vaníliás cukrot, a darált mákot és a tej másik felét. Jól dolgozzuk össze. A kifliket vékonyan szeleteljük fel és jól forgassuk össze a mákos keverékkel. Ha a kifli felszívta a mákos keveréket finoman dolgozzuk össze a kihűlt pudinggal.

Béleljünk ki sütőpapírral egy 26 cm-es kapcsos tortaformát úgy, hogy a széleit is borítsa be a papír, majd simítsuk bele a mákos massza felét. Az almát szeleteljük fel vékonyan és fedjük be a tortát vele, majd simítsuk rá a massza másik felét is. Igazítsuk el egyenletesen és tegyük a 200 fokra előmelegített sütőbe 30 percre.

Közben a 3 tojás fehérjét 3-4 evőkanál édesítőszerrel verjük habbá, tegyük bele az öt deka kókuszreszeléket. Majd még melegen simítsuk a torta tetejére és tegyük vissza még tíz percre a sütőbe.

Legközelebb megpróbálom a mák helyett dióval is elkészíteni. Szerintem úgy is nagyon finom.

Tipp:Ha eritritet használunk egyharmaddal többet tegyünk bele, mert nem annyira édes, mint a fehércukor.

  • Share on Tumblr
Facebooktwitterby feather
Facebooktwitterredditpinterestby feather

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .