Citrusos paleo császármorzsa lekvárral

császármorzsa1

Hozzávalók 4 személyre:

  • 20 dkg édes paleo liszt,
  • csipet só,
  • 5 dkg eritrin, (vagy helyettesíthető más édesítőszerrel) + tálaláshoz
  • 4 db tojás
  • 3 dl kókusz-, vagy mandulatej,
  • 1-1 db narancs és citrom reszelt héja,
  • 4 dkg kókuszolaj,
  • diabetikus sárgabarack lekvár (szeder, málna, eper, stb.)

A lisztet keverjük el a sóval és a megdarált édesítőszerrel, majd tojássárgájával és fokozatosan adagolva keverjük csomómentesre a tejjel. Óvatosan keverjük hozzá a habnak felvert tojásfehérjét. A kókuszolajat hevítsük fel egy nagy tapadásmentes serpenyőben. Öntsük bele a tésztát, süssük készre az egyik oldalát (vigyázzunk, mert könnyen leéghet), majd fakanállal törjük nagyobb darabokra, forgassuk meg, süssük tovább, de ne szárítsuk ki. Porrá őrölt édesítvel és lekvárral ízesítsük és melegen tálaljuk. Így a legfinomabb!

 

  • Share on Tumblr
  •  
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssyoutubeby feather

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..