Baconbe tekert csirkemell, zöldfűszeres zellerpürével

 

 

zellerkrémHozzávalók:

  • csirkemell
  • szeletelt bacon
  • só, bors, fokhagyma
  • kacsazsír, vagy libazsír
  • zeller
  • friss bazsalikom, vagy snidling, vagy petrezselyem, vagy spenót
  • kókusztejszín
  • parmezán sajt

A csirkemellet sózzuk, borsozzuk,
majd beletekerjük egy szelet baconbe. Zsiradékon lassan megsütjük mind a két oldalát.

A zellert apró kockákra vágjuk, sós vízben megfőzzük. Amikor megpuhult, leöntjük róla a vizet, csak keveset hagyunk benne. Összeturmixoljuk, teszünk bele mandula-, vagy kókusztejszínt, fokhagymát és apróra vágott zöld fűszert, ezzel tovább keverjük. A végén reszelt parmezánt teszünk bele és ezzel egy fenséges pürét sikerült csinálnunk. 🙂

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Leave a Reply