Paleos sütés nélküli kókuszos kölestorta és nem paleos kókuszos tejbegríztorta

kölestörta11

Kezdők is könnyedén elkészíthetik ezt az egyszerű és nagyon finom édességet.  Gyermekkorunk boldog éveit juttatja eszünkbe a tejbegríz, tejberizs, de elkészíthetjük  a reform konyhába beilleszthető kölesből is.  A búzadara, rizs és a köles nagyszerű alapanyag, amelyet a legfinomabb és legsokoldalúbb desszertekhez is felhasználhatunk

Íme, két sütés nélkül torta

Búzadarából így készíthetjük el ezt a fenséges, ízletes Kókuszos tejbegríztortát. (Gyerekek kedvence lehet)

 

  Hozzávalók:

  • 4,5 dl tej, pici só,
  • 10 dkg vaj,
  • 10 dkg cukor,
  • 12 dkg búzadara,
  • 10-15 dkg kókuszreszelék.

A tetejére:

  • 12 dkg étcsokoládé,
  • 2 dl habtejszín, kókuszforgács vagy mandula forgács.

A tejet feltesszük forrni egy pici sóval. Ha már langyos, hozzáadjuk a vajat és a cukrot. Ha pedig már forró, de még nem forr, hozzáadjuk a búzadarát, és a kókuszreszeléket, és folyamatosan kevergetve csomómentesre főzzük, akkor jó, ha már pöfékel. Ezután kibélelünk egy tortaformát sütőpapírral és a megfőzött tejbegrízt a tortaformába öntjük.

A csoki mázhoz a csokoládét bele tördeljük habtejszínbe és elkezdjük összeforralni. Ha kész, picit hagyjuk hűlni, majd óvatosan rácsurgatjuk a kókuszos tejbegrízünkre. A kókuszforgáccsal vagy mandula forgáccsal díszíthetjük.

Paleo változata:

Így erről a könnyű és finom tortáról a paleo ételek kedvelőinek sem kell lemondani.

Az előző recept néhány alapanyagának megváltoztatásával máris élvezhetik a fenséges Kókuszos köles tortát.

  Hozzávalók:

  • 7  dl kókusz tej, (mandula tej),csipet só,
  • 8 dkg kókusz vaj,
  • 10 dkg nyírfa cukor, (xilit, eritrin), egyéni ízlés szerint lehet kicsit kevesebb is,
  • 12 dkg köles,
  • 10-15 dkg kókuszreszelék.

A tetejére:

  • 12 dkg paleo étcsokoládé,
  • 2 dl kókusztejszín, kókuszforgács vagy mandula forgács,

A tejet feltesszük forrni egy pici sóval. Ha már langyos, hozzáadjuk a vajat és a cukrot. Ha pedig már forró, de még nem forr, hozzáadjuk a kölest és a kókuszreszeléket. Kis lángon, időnként megkeverve legalább, 35 percig főzzük. Akkor jó, ha a köles szétnyílt és megduzzadt. (Ha szükséges, önthetünk még hozzá folyadékot.)

Ha már majdnem készen van, levesszük a tűzről, egy fedővel lefedjük, és 10 percet állni hagyjuk , ha a kölesszemek az összes folyadékot  beitták elkészült a kásánk.

Ezután kibélelünk egy tortaformát sütőpapírral és a megfőzött köles kását a tortaformába öntjük.

A csoki mázhoz a csokoládét bele tördeljük tejszínbe és elkezdjük összeforralni. Ha kész, picit hagyjuk hűlni, majd óvatosan rácsurgatjuk a kókuszos köles kásánkra. A kókuszforgáccsal vagy mandulaforgáccsal díszítjük.

 

  • Share on Tumblr
Facebooktwitterby feather
Facebooktwitterredditpinterestby feather

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .