Citromos tisztítókúra felsőfokon (Master Cleanse)

citrom

Citromos tisztítókúra, hatékony méregtelenítés otthon

A citrom sokoldalú gyümölcsünk. Számos felhasználási területe van. Használhatjuk kifacsart levét és lereszelt héját egyaránt. Készíthetünk belőle önálló italokat (pl. limonádét, koktélokat), ízesíthetjük vele teánkat, süteményeinknek is kellemes ízt biztosít.

Hatóanyagai alkalmasak, hogy szervezetünk méregtelenítési folyamatában segítségünkre legyen azáltal, hogy a vastagbélben felhalmozódott méreganyagoktól megszabadítja testünket.   Ennek a folyamatnak a célja, hogy javítsa a tápanyagok felszívódását, megakadályozza és megszüntesse az emésztési problémákat, és a krónikus betegségek kialakulását.

Ma már igen csak kevés az az ember, aki egészségesen és teljesen méreganyag-mentesen táplálkozik és soha nem szedett gyógyszereket. Egészségünk érdekében így a méregtelenítés, egy tisztítókúra elvégzése mindenkinek javasolt!

Többféle módon tisztítjuk a vastagbélrendszerünket és ennek egyik módja a citromkúra.

A citrom alapvetően savas, de emésztés során lúgossá válik, és így segíti semlegesíteni a mérgező salakanyagokat. A vastagbélben lerakódott salakanyagokat a citrom enzimjei lebontják, így válik ez a sárga gyümölcs fontos katalizátorrá a méregtelenítő és tisztító folyamatokban. Mindig frissen facsart citromot használjunk, és ne készítsünk előre nagyobb adagokat a limonádéból sem, mert a citrom már egy nap után elveszíti értékes tulajdonságainak nagy részét.

A tisztító kúra pozitív hatásai szervezetünkre:

  • a szervezetünk megtisztul a méreganyagoktól,
  • testsúlyunk csökken, beindul a fogyás,
  • felesleges testzsírunk feloldódik,
  • jobb lesz az emésztésünk, keringésünk,
  • alvásunk pihentetőbbé, nyugodtabba válik,
  • anyagcserénk javul,
  • az ellenálló képességünket növeli a betegségekkel szemben,
  • hajunk fényesebbé, körmünk erősebbé válik,
  • gondolataik tisztábbá válnak, memóriánk javulást mutat.

Ha olyan problémáink vannak, mint pl. puffadás, tartós hasi panaszok, elhízás, lelassult anyagcsere, akkor egy hatékony tisztítókúra biztosan segít.

A tisztítókúrával a test természetes méregtelenítő képességét tudjuk helyreállítani.
A citrommal végzett méregtelenítő kúrát nem nevezhetjük böjtnek, igaz szilárd étel a 7-10 napos kúra alatt mellőznünk kell.

Ha valamilyen oknál fogva nem tudjuk 10 napig végezni a kúrát a néhány napos (3-5 napos) tisztítókúra is hasznos.

Hogy hogyan kezdjünk hozzá?

Térjünk be egy bioboltba, ahol az összes hozzávaló egy helyen megtalálható.

Tisztítókúra felsőfokon (Master Cleanse) – 10 napra elegendő hozzávalói:

  • 40 db citrom
  • 2,5 liter bio-juharszirup. A juharszirup biztosítja az energiát, és számos értékes vitamint, aminosavat és ásványi anyagot szervezetünk számára. (A juharszirupot szervezetünk kedvezőbben dolgozza fel, mint a fehér cukrot.Vásárlásnál figyeljünk arra, hogy minél sötétebb a juharszirup színe, annál több vitamint és ásványi anyagot tartalmaz.
  • 0,25 kg jódozatlan tengeri só. Minden reggel igyunk meg 1 liter vizet, amelyben két csapott teáskanál jódozatlan tengeri sót feloldunk. A vizet egyszerre igyuk meg és ezután fél óráig ne igyunk más folyadékot. (maradjunk toalett közelben, mert a sós víz serkenti a székelési ingert.)
  • 70 gramm őrölt cayenne-bors. A cayenne-bors hatékony anyagcsere-javító, tágítja vérereket és élénkíti a vérkeringést, így nagyban segíti a méregtelenítést.
  • hashajtó tea (10 filter) A kúra megkezdése előtti este – majd a kúra végéig minden este – igyunk meg egy pohár hashajtó teát. Szenna vagy szennát tartalmazó gyógyteát válasszunk. A hashajtó tea serkenti a belek összehúzódását, ez által segít a belekben lerakódott salakanyagok feloldásában, távozásában.
  • tiszta víz. A tisztítókúra alatt igyunk elegendő folyadékot. Megfelelő szállítóeszköz nélkül a méregtelenítés, salaktalanítás nem működik.

A méregtelenítésnek lehetnek tünetei:

Minden méregtelenítésnek, tisztítókúrának velejárója, hogy a szervezetéből távozó méreg- és salakanyagok kellemetlen tünetekkel járhatnak. Ilyenek lehetnek pl. fejfájás, szédülés, fáradékonyság, bőrkiütés, hányinger. Ezek tünetek a tisztítókúra sikerét jelzik.!

A tisztító kúrát csak teljesen egészségesen végezzük és előtte kérjük ki háziorvosunk véleményét, hiszen ő igazán ismer bennünket!!!!!

http://www.fogyas.info

Fotó: Bigstockphoto

  • Share on Tumblr
Facebooktwitterby feather
Facebooktwitterredditpinterestby feather

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .