Harmadik szem útmutató.

csakra

Érdemes odafigyelni a csakráinkra, testünk energiaközpontjaira.

Szinte valamennyi ősi kultúra egyetért abban, hogy testünkben energiaközpontok találhatók, melyek 7 fő részre oszthatók és ezeket a hinduk csakráknak, energiakereknek nevezték el. Hogy jobban megértsük és gondolatban testünkön eltudjuk helyezni a harmadik szemünket, kicsit ismerkedjünk meg a csakrákkal. Ismeretükkel olyan hasznos információkhoz juthatunk, aminek a hétköznapi életünkben is hasznát vesszük.

Elhelyezkedésük:

  • fejtetőn                              a korona csakra
  • homlokon                          a harmadik szem csakra
  • toroknál                             a torok csakra
  • mellkason                          a szív csakra
  • köldök felett                      a napfonat csakra
  • alhasnál                            a sex/szakrális csakra
  • gerincoszlop tövénél        a gyökér csakra

Testünkben folyamatosan áramlik az életenergia. Ezeken az energiaközpontokon keresztül tud testünk energiát felvenni és leadni, azaz szükségesek a test harmonikus működéséhez. A csakra az óramutató járásával megegyező irányba forog, amikor a környezetből energiát vesz fel, és ellenkező irányba, ha energiát ad le.

 Homlok- vagy harmadik szem csakra
harmadik szem

Ősidők óta sokféle kultúrában beszélnek a harmadik szemről. A test és a lélek összekötő kapcsának tartják. A harmadik szem nem más,  mint egy természetes spirituális adottság. Az a képességünk fejlődik általa, amelyet belső bölcsességnek nevezünk és ennek erejével megtudunk birkózni a különféle kihívásokkal. Irányítja érzékszerveinket,  emlékezetünket és az önmagunkról kialakított képet. A valóságról az univerzumról alkotott fogalmainkat tartalmazza.

Mindannyian rendelkezünk a harmadik szemmel, amely egészen kicsi korban működik is. Minden kisbabának meg van a lehetősége, arra, hogy  lásson. A harmadik

szemes látás időtől és tértől független. Tehát nem csak adott helyen és időben, hanem múltban, jövőben és helytől függetlenül is alkalmazható. A köznyelv hatodik érzéknek nevezi ezt a képességet. Ez a látóképességünk 3-4 éves korunkig tart, ritka esetekben 12-14 éves korig, néha egész életen át megmarad.

Ez egy olyan készség, amely minden ember sajátja, de a neveltetésünkkel elveszíthetjük. A kitartó meditációval, valószínűleg  aktívizálódik és megnyílik a harmadik szemünk ez által erősebbé válik a belső útmutatásuk.

Figyeljük meg magunkat, hogy  ezt a kincset magunkban hordozzuk-e még?

A harmadik szem kinyitásának vannak jelei, ha tudatosan figyelünk rá segíthetjük a folyamatot.

  • A szemöldök közti enyhe nyomás:

Két szemöldök között egy erős nyomás érzékelhető, ha a harmadik szem egy mélyebb rétegben található. Olyan érzés ez mint amikor valaki gyengéden megérinti, vagy hirtelen melegség önti el. Ez az érzés olykor a semmiből tör elő.

  • Megnövekedett előrelátás :

A legnyilvánvalóbb jele a harmadik szem kinyílásának, az amikor erős megérzéseink vannak.

A megérzés gyakran észrevétlenül jön és múlik el. Később felerősödhet és életünk szerves részévé válhat. Az érzés hatására tudjuk vagy sejtjük, mi fog történni, vagy hogy, valami helyes, vagy helytelen.

Fontos, hogy megérzéseinkben bizzunk és éljünk vele. Nem biztos, hogy mindig helyesek a mégérzéseink, de az biztos , hogy helyes útra terelnek.

  • Gyakran ismétlődő, erős fejfájás:

A harmadik szem kinyitására utaló jel lehet az erős fejfájás is, amely erősebb, mint a két szemöldök közötti enyhe nyomás. Ez az energia túltengését jelzi. Ilyenkor segíthet, ha friss levegőre megyünk és sétálunk, sportolunk vagy meditálunk.

  • Fényérzékenység:

Ha élénkebbnek látjuk a színeket és a fényre érzékenyebb lesz a szemünk, akkor gondolnunk kell arra, hogy nyílik a harmadik szemünk. Mindez eleinte alig észrevehető és megterhelő. A fényérzékenység megerősítheti a tudatosságot azzal kapcsolatban, hogy mi vesz bennünket körül. Ha meditáció közben koncentrálunk a harmadik szemünkre a fénye megjelenhet.

  • A változás folytonos érzékelése:

A harmadik szem nyitogatása szemléletváltást hoz a személyiségünkbe, életünkbe. Legszembetűnőbb az a változás, ahogyan másokkal bánunk. Sokkal önzetlenebbek és toleránsabbak leszünk másokkal.

A kristályok és csakrák

A kristályokat használhatjuk a csakrák gyógyitására, kiegyensúlyozására az által, hogy a megfelelő kristályt a csakrára helyezzük és kb 15 percig hagyjuk ott.

Használjunk meditáláshoz a kristályokat és segítenek a csakrák megnyitásában.

A harmadik szem megnyitásához  és a spirituális érzékenység erősítéséhez legmegfelelőbb ásványok:

Azurit, szodalit, moldavit, gyémánt, lapis lazuli, gránát, lepidolit, malachit azurittal, indigókék zafir, acélkék obszidián, bibor fluorit, ametiszt

  • Share on Tumblr
Facebooktwitterby feather
Facebooktwitterredditpinterestby feather

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .