A vitiligo kezelése diétával, kristályokkal

posted in: egészség, Kristályok | 0

vitiligo1A vitiligo egy ismeretlen eredetű bőrbetegség. Ez az állapot akkor alakul ki, amikor a bőr pigmentsejtjei (melanin) nem működnek megfelelően, vagy  megmagyaráz-hatatlanul elhalnak. A vitiligóra utaló tünete, hogy a bőr kifehéredik. Olyan, mintha a bőr elveszítené természetes színét. Általában az első fázisban apró fehér foltok jelennek meg a bőrön. A foltoknak határozott körvonalai vannak, amelyek idővel megnőnek, összemosodnak. A leggyakrabban érintett testrészek: az arc, a kézfej, a hónalj, a köldök és a külső nemi szervek környéke, az alsó végtagok. Leginkább a húszéves kor körül jelenik meg, de idősebb korban való megjelenése is gyakori.

Sajnos a mai orvostudomány nem ismer rá egyértelmű gyógymódot. Egyes megfigyelések szerint  fokozottan azoknál az egyéneknél fordul elő, akiknek a vastagbélben kandidózisuk (gombafertőzésük) van. Nagy a valószínűsége annak, hogy a kandida gomba okozza a melanin bőrfesték hiányát.

A tapasztalatok szerint, ha a gombafertőzést a vastagbélből sikerül eltüntetni, akkor a vitiligo terjedése is leáll.

Egészségügyi szakértők egyetértenek abban, hogy a vitiligot egészséges, kiegyensúlyozott táplálkozással,  amellyel nem terheljük túl  az emésztőrendszerünket nagymértékben csökkenthetjük.

Első lépésként: A vastagbélből  ki kell irtani a penészgombákat, mert ezek serkentik a vitiligo  kialakulását.  Fontos a szigorú, néha  3-6 hónapig is eltartó diéta. Ennek alapja, hogy a gomba számára is igen fontos szénhidrátokból, főként a cukorból ne fogyasszunk. Ez idő alatt a gyümölcs fogyasztása is tiltólistára kerül. Mellőzzük a gomba, élesztő, élesztős kenyér, burgonya, rízs, és a tészták fogyasztását, csökkenteni kell a disznóhús  bevitelét. A vastagbélben keletkezett káros anyagokat az élet legfontosabb növényével a jukkával meg kell kötni. Így eltávolítjuk a szervezetünkből  az összes káros lerakodást, amire a szervezetnek nincs szüksége. A grapefruitmag kivonat értékes segítség a gombás betegségek kezelésében.

Amivel még segíteni tudunk: 

  • A diéta alatt kerüljük a nadragulya családba tartozó zöldségeket, mert gyulladást okozhatnak. (padlizsán, paprika, paradicsom, burgonya, dohány).
  • Gluténmentes táplálkozással, mert ez a vegyület bélrendszeri gyulladást okozhat.A glutén  gyengíti az immunrendszert, ezáltal a szervezet nem képes leküzdeni bizonyos betegségeket
  • A savas ételek mellőzésével, mint például a citrusfélék.

A diétát gazdagíthatjuk:

  • Olajos halak, mint a tonhal, lazac, hering, szardínia fogyasztásával, mert ezek az élelmiszerek gazdag omega-3 zsírsav források.
  • Nagyon fontos az anyagcsere fokozása, mert ezzel is lassítani tudjuk a vitiligo terjedését.
  • Ennek érdekében a reggelit soha ne hagyjuk ki. Indítsuk a napot egy alacsony kalóriatartalmú, kiadós reggelivel.
  • Növelhetjük az anyagcserét azzal is, ha vasban gazdag ételeket fogyasztunk. Rendszeresen fogyasszunk bazsalikomból, diólevélből, kakukkfűből, borsikafűből, izsópfűből teát.
  • Mozogjunk hetente többször, mert a testmozgás is növeli az anyagcserét és erősíti az immunrendszert.

Ha a diétával sikerült a penészgombákat eltávolítani a vastagbélből, akkor nagy figyelmet fordítsunk az egészséges táplálkozásra.

A tápláló és egészséges étrend segít, hogy az immunrendszerünk kiegyensúlyozottan működhessen, és ezáltal megóv bennünket a betegségektől. Nagy segítség lehet még a bőr elszíneződésének meggyógyításában is mivel olyan fontos vitaminokat és ásványi anyagokat biztosít, melyek segítségére lehetnek az új pigmentet eredmé­nyező folyamatnak. Nemrégiben, az összetevőknek egy bizonyos csoportja (fitokemikáliák) került a ku­tatások központjába. Bebizonyították róluk, hogy megvédik a sejteket a károsodástól és a betegségektől. Az immunrendszerünk erősödése, elősegíti a jobb vérkeringést és  megakadályozza a gyulladás kialakulását.

A természetes vitaminok bevitelét részesítsük előnyben.

  • Jó minőségű sovány tejtermékek rendszeres fogyasztásával a D vitamint biztosíthatjuk szervezetünk számára, amely fontos tápanyag, általa megvédhetjük  a bőrt a nap káros sugaraitól.
  • Diófélék gazdag E-vitaminforrások, tartalmazzák a védelmező fitokemikáliákat, és ,,jó zsírokat”; ezek mind nagyon jó hatással vannak bőrére.
  • Védi a szívet és a bőrt, baktériumölő hatású.
  • Csökkenti a magas vérnyomást és a koleszterint, tartalmaz E-vitamint, olyan vegyületként (tokotrienol), mely óvja a bőrt.
  • Zöld tea. Értékes C-vitamin forrás, valamint baktériumölő hatású, és megóv a ráktól és a szívbetegségeitől.
  • Magas a C-vitamin forrása. Tartalmazza a likopént, a legerősebb antioxidánst, továbbá karotenoidot. A karotenoidok adják meg a zöldségek és a gyümölcsök színét.
  • Különféle színű zöldségek a fitokemikáliáknak más és más fajtáját tartalmazzák, valamint vitaminokat, ásványi anyagokat és egyéb jelentős tápanyagokat.
  • Olíva olaj. Segít megkötni a zöldségekben lévő áldásos anyagokat.
  • Gyümölcsök. vitaminokat, ásványi anyagokat, antioxidánsokat tartalmaznak, melyek nagyon fontosak bőrünknek. Gyümölcsök közül a nagyon élénk színűek mint például az áfonya valószínű, hogy jóval több antioxidánst tartalmaz, mint más gyümölcsök és zöldségek.
  • Naponta 2 liter folyadék bevitele.

Kristályokkal is méregteleníthetjük és gyógyíthatjuk testünket.

A kristályokat évezredek óta gyógyításra és az egyensúly megteremtésére használják. Ezek a gyönyörű, sok színű ásványok különböző rezgéseket bocsátanak ki, melyek hatással vannak szervezetünkre. A kristályok holisztikusan gyógyítanak. Ami annyit jelent, hogy fizika, szellemi és lelki szinten egyaránt hatnak az emberre. Átrendezik a finom energiákat és oldják a rendellenességeket, egészen a kiváltó okok gyökeréig hatolnak. A kristályok úgy hatnak finoman a kiváltó okokra, hogy közben a tüneteket is enyhítik. A lent felsorolt kristályok a legalkalmasabbak a bőrbetegségek kezelésére.

Hematit:  Regeneráló hatással van a májra, így megkönnyíti a szervezet méregtelenítését.

Gránát:  Élénkítik az immunrendszer működését és megkönnyíti szervezetünk számára a méregtelenítést is.

Karneol: Hatásos  anyagcsereproblémák esetében  és  javítja a szervezet tápanyag- és ásványianyag felvételét.

Citrin:    Hasznos segítség a  diéta során, mivel segíti a méreganyagok kiválasztását.

Aventurin:   jó hatással van a bőrünkre, ha tudatosítjuk magunkban a bőr és bélproblémák lelki összetevőit,                         rájövünk, hogy ezek a szervek arra hívják fel a figyelmet, mi az, ami a „bőrünkre megy”, illetve amitől                   meg kell szabadulnunk. Ez a párhuzam nyilvánul meg tehát az aventurin lelki hatáskörében.

Türkiz:       Segíti a szervezet méregtelenítését és savtalanítását.

Ametiszt:   Serkentőleg hat a hormonális rendszerünkre  és fokozza az anyagcserét. Csökkenti a túlsavasodást,                   kedvező hatással van a bőrbetegségekre, a sejtzavarokra.

Szodalit:    Erősíti az immunrendszert.

Minden betegségnek, így a bőrbetegségeknek is lelki eredetű okai vannak.

Bőrbetegség jellemzése:Túlzottan zárkózott és kemény vagy. Képtelen vagy a gyengédségre és a nyíltságra. Elfojtott harag. A „bőrödre” mennek a ki nem mondott és fel nem dolgozott problémák.

Amikor a szervezet kitisztul, és a nyirokrendszerben elindul a tisztító folyamat, akkor kezdi a szervezet kijavítani a szépséghibát.

A változás mindenkinél hosszabb, vagy rövidebb időt igényel. Nagyon fontos a türelem.

Az is megtörténhet, hogy egyes helyeken gyorsan eltűnnek a fehér foltok, más helyeken pedig csak lassan.

A lényeg az, hogy megáll a fehér foltok növekedése, kezdenek barnulni, és idővel megszabadulhatunk a kellemetlenségektől.

Tudnunk kell, hogy a vitiligo kezelése hosszadalmas, sok esetben kevés eredményt lehet elérni, és az esetleges sikeres kezelés után is gyakran visszatér a betegség.

 

http://kristalyero.blogspot.hu/

http://ezokincs.hupont.hu

  • Share on Tumblr
Facebooktwitterby feather
Facebooktwitterredditpinterestby feather

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .