Végleges fogyás holisztikus módszerekkel…..

fogyas

Korunk legelterjedtebb népbetegsége az elhízás, esztétikai problémákon túl a túlsúly az egészségünket is veszélyezteti, pl. cukorbetegség, mozgásszervi elváltozások, vérnyomásproblémák, szív-, érrendszeri- és keringési megbetegedések.

A fogyásra nagyon egyszerű a megoldás: több kalóriát kell elégetni, mint amennyit beviszünk. Ha fogyni szeretnénk és az elhatározás megszületett, akkor több száz fogyasztási program, eszköz, kiegészítők, kezelések közül választhatunk. A proplémánkra nem minden kezelés hoz megoldást. És ha már minden kötél szakad: és nem érünk el tartós eredményt, akkor próbáljuk ki a holisztikus fogyás módszerét, amely hosszú távú fogyást eredményez.

Holisztikus fogyás módszerei

Az esetek mintegy felében az életmódnak köszönhető a többletsúly. Ha a holisztikus fogyókúrát választjuk, akkor el kell kötelezni magunkat az egészséges életmód és a problémákkal való szembenézés mellett.  Mit is jelent a holisztikus kifejezés? A holisztikus megközelítés a nagy egészet veszi figyelembe. Ha jól meggondoljuk, nincs ebben semmi új, hiszen a belső és külső világunkban minden mindennel összefügg. Az ősi keleti filozófiákban ez a megközelítés magától értetődik. Mára a nyugati civilizáció is lassan felismeri az ember mentális-érzelmi-fizikai lényként való kezelésének szükségességét.

A krónikus jojó-hízás csak is holisztikus szemléletű életmódváltással kerülhető el. Hogy mit is jelent ez a gyakorlatban? Tilos bármilyen fogyókúra,  fogyasztó tabletta szedése és egyéb csodaszerek fogyasztása!  Nagyon fontos, hogy egy hosszú, boldog életet támogató életmódra tudjunk kapcsolni testileg, lelkileg és szellemileg is.

 Megerősítések

Fogyni a gondolat erejével? Felmerülhet a kérdés bennünk, hogy biztos működik? A legújabb pszichológiai kutatások szerint igen: ha az agyunkat “átprogramozzuk karcsúra” csak akkor tudunk végleg megszabadulni fölösleges kilóinktól. A tudósok elismerik, hogy az agyunk úgy működik, mint a legfelső irányítóközpont, hatása kiterjed az egész testünkre, így a zsírsejtjeinkre is. Érzelmeink erőteljesen befolyásolják a hormontermelést, a pozitív gondolatainkkal, benyomásainkkal beindíthatjuk a karcsúságért is felelős „boldogsághormonok” termelődését. A saját magunk által előállított doppinghormon, a dopamin kikapcsolja az éhségközpontot. Végül a tesztoszteron energiája elégeti a zsírsejteket.

Hogy hogyan is kezdjünk hozzá?

Eresszük el a rossz gondolatainkat. Csukjuk be a szemünket és  képzeljük el a következőt: Egy csendes  tengerparton állunk, a levegő kristálytiszta, a kilátás csodálatos, a távolban csak a végtelen kék víz. A kezünkben egy dobozt tartunk. Gondolatban a dobozt töltsük meg a régi negatív „kövér-gondolatainkból” (csúnya vagyok, senkinek sem tetszem..). Tegyük vízre a dobozunkat, mint egy hajót és minden rosszat eresszünk  szélnek a dobozzal együtt. Így megszabadulunk a romboló gondolatoktól! Képzeljük el, hogy a dagi zsírsejtek, a pluszkilók, amelyektől meg akarunk szabadulni egyre messzebb kerülnek tőlünk, míg végül elnyeli őket a hullámsír.

 Most engedjük el őket: viszlát, kilók, viszlát, felesleg! Hatás: az agy és a test azonnal rákapcsol a fokozott szerotonin- és dopamintermelésre.

Ezen kívül ismételgessünk naponta pozitív megerősítéseket.

 Íme néhány példa:

Azokat az ételeket szeretem, amelyek legjobbak testemnek.

Legjobb italom a víz, amely testileg, lelkileg megtisztít.

Mindig ellent tudok állni, aminek csak akarok.

Én irányítom étkezési szokásaimat.

Meditáció

A meditáció egy másik kitűnő holisztikus módszer.

A meditációt évezredek óta, több kultúrában is ismerik és alkalmazzák a buddhista vallásúaktól egészen a keresztényekig, réges-régen felfedezték ugyanis, hogy ez a módszer a testünkre, az elménkre és az érzelmeinkre is pozitív hatást gyakorol. A rendszeres meditáció erősíti az immunrendszert, egészségesebbé és nyugodtabbá tesz: meditálás közben a légzésünkre figyelve csökken a vérnyomásunk, lelassul a szívverésünk és megnyugszunk. Ez a módszer kiválóan alkalmas azoknak, akik érzelmi evők, vagy azoknak, akik mértéktelenül étkeznek. Ha már felismertük és tudatában vagyunk, hogy ebbe a csoportba tartozunk, akkor a meditáció nagyon sokat tud segíteni a fogyásban. A reggel végzett meditáció hatása egész nap kitart:  vitálisabbak, életerősebbek leszünk, emésztésünk jobb lesz, jókedvűbbé és optimistábbá válunk. A meditálók azt állítják, hogy a módszer egy kulcs, amely megnyitja a belső világ kapuját. Keressünk egy csendes helyet otthonunkban a meditáláshoz.  Gyújtsunk egy illatos gyertyát és hallgassunk nyugtató zenét meditálás közben.

 A kognitív-viselkedés terápia

 Az elhízás gyakran pszichés eredetű. Ez a holisztikus módszer alkalmas az ilyen jellegű problémák megoldására.  A kognitív-viselkedés terápia, vagy CBT megváltoztatja az egyén viselkedését, Így közelebb kerülhet céljához a túlsúly leküzdéséhez. A gondolkodási hibáknak számtalan változatát lehet felsorolni, ennek korrekciója a therapeuta feladata. A therapia célja, hogy a páciens a negatív automatikus gondolatait felismerje és módosítsa, így az egyén életminősége jelentősen javul. Ezt a kezelési formát gyakran használják függőségek kezelésére is: mint a depresszió, a szorongás és a pánikrohamok.

A drágakövek segítsége a fogyókúrában

Fogyni a drágakövek erejével?

A kövek gyógyító ereje, már ősidők óta ismert. Holisztikus módon az elhízást  is kezelni tudják, úgy,  hogy közben a kiváltó okokat tárja fel és a tudatalattira hatnak.
Az étel a jutalom eszköze, az étkezések kárpótolnak, az egységérzet és a szívből feltörő érzések hiányáért.  A figyelem, szeretet és biztonság utáni vágyat szimbolizálja.  A kövek az általuk kibocsájtott rezgéssel hatnak. Testünk minden sejtjének szintén megvan a maga harmonikus – vagy diszharmonikus – rezgése. Ezek a rezgések energiából és információból állnak. A súlyfelesleggel küzdők  ezt az információt közvetítik a térbe, ahol magukhoz vonzák a kövek energiáját, amelyek képesek ezt a diszharmóniát harmóniára változtatni.

A lent felsorolt kövek energiája feloldja azokat a lelki blokádokat, amik a hízáshoz vezetnek, ezáltal elősegítik a fogyást. Természetes úton enyhítik és gátolják a fogyókúra alatt felmerülő lelki problémát, depressziót és energiát adnak.

Akvamarin
Hat az anyagcserére és a pajzsmirigy működésére. A fogyókúra alatt jelentkezhető depressziót, hangulatingadozásokat enyhíti.

Citrin
 Segíti a méregtelenítést, tisztító hatású és normalizálja a vércukorszintet, csökkenti a koleszterinszintet, oldja az energiarendszer blokádját, bátorságot, önbizalmat, életenergiát ad. Elhizás esetén hasznos segítséget nyújt.

Howlit(magnezit)
Segíti a fogyást, csökkenti a folyadékraktározást,  salaktalanítást. A „fogyókúrázók köveként” ismerjük. Erősíti az akaratot és segíti a kitartást. Elősegíti a blokádok minden fajtájának leépítését a testben és a lélekben egyaránt.

Jáde
Segíti a sav-bázis egyensúly beállítását és megtartását. Biztosítja a belső békét és nyugalmat, segíti az önmegvalósítást, a tudattalan félelmek legyőzését. Kiválóan alkalmas elhízás esetén is.

Hegyikristály
Használjuk az anyagcsere élénkítésére, pajzsmirigy működés szabályozására is. Elősegíti a lelki harmóniát, megkönnyíti a lelkivilág feltárását. Gyógyítja a lelki sebeket, kiegyenlíti a lelki diszharmóniát.

Malachit
Feloldja a lelki blokádokat, segíti a szervezet savtalanítását és a méregtelenítést, lelki egyensúlyt, lelki harmóniát teremt és tudatosítja az elfojtott érzelmeket.

 Karneol
A bélflóra szabályozására, anyagcsere problémákra van hatással. Csökkenti a koleszterinszint, fokozza a kitartást, erősíti a belső indíttatásainkat.

 Kalcedon

Gátolja a tápanyag felvételt, segíti az anyagcsere folyamatait. Hatással van a pajzsmirigy működésére és kiválóan csillapítja az éhségérzetet. Kiváló hatású a vércukorszint normalizálására, méreganyagok kiválasztására. A lelki traumák feldolgozásában segít. Jó irányba fordítja a negatívitást. Elsősorban azoknak ajánlott, akik nem merik kimondani, ami bántja őket.

 Achát (rózsaszín, zöld, vegyes színek)

 Segíti anyagcserét és méregtelenítést, fokozza a zsírégetést, ezért ajánlott elhízás esetében. Alkalmas önmagunk elfogadására a negatív gondolatok és érzések megszüntetésére. Gyógyítja az érzelmi sérüléseket és segít a problémák megoldásában.

A Holisztikus táplálkozás

Rüdiger Dahlke: Holisztikus táplálkozás című könyve ajánlott olvasmány mindehhez. Dahlke az európai ezoterikus gondolkodás egyik legnagyobb alakja, magyarul legalább húsz könyve megjelent már, a dohányfüst pszichológiájától, a böjtön keresztül, a lélek nyelvéig minden témát átölelve írt könyveket.

 

Fotó: Bigstockphoto

 

  • Share on Tumblr
Facebooktwitterby feather
Facebooktwitterredditpinterestby feather

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .