Sütőtökös krém

 

SAM_2852aA sütőtök nem véletlenül vívta ki népszerűségét.  Az egészséges étrendbe könnyen beilleszthető, sok értékes táplálék készíthető belőle. Igazi jolly joker: akár desszertkrémet is készíthetünk belőle. Elkészítése egyszerű és nagyon finom. Íme, egy…….. Én kipróbáltam.

Sütőtökös krém kalória szegényebben.

Hozzávalók: 50 dkg hámozott sütőtök, 15, dkg cukor, (nyírfacukorral és egyéb édesítőkkel is helyettesíthető) vanília, fahéj, 4 dl tejszín, 1 kanál zselatin.

Elkészítés: A sütőtököt puhára főzzük, leszűrjük. A főzőléből félreteszünk 1 dl-t. A tököt kihűtjük, mixerrel pürésítjük. Habosra keverjük a cukorral, a fahéjjal és a vaníliával.

A félretett főzőlevet összekeverjük a zselatinnal, és beledolgozzuk a sütőtökpürébe. A tejszínt keményre verjük, és gyengéd mozdulatokkal összekeverjük a masszával.

Én cukor helyett nyírfacukrot használtam, 4 dl tejszín helyett csak 2 dl laktózmentes tejszínt kevertem hozzá.

Poharakba töltjük és egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Tálaláskor a tetejét megszórhatjuk csokoládéreszelékkel.

(A recept forrása: www.mindmegette.hu)

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssyoutubeby feather

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..