Mantrák, pozitív megerősítések, pozitív gondolatok

posted in: ezotéria | 0

Hogy mik is a mantrák és hogyan használjuk őket?

 Ha érdekel, választ kaphatsz a következőkből.

A megfelelő tudatállapotuk eléréséhez a mantrákat eredetileg az indiai jógik használták. A régi írások 70 millió alap mantrát tartanak számon, de ezekhez, még hozzájönnek a variációik, így tulajdonképpen a mantrák száma végtelen.

A man = gondolkozni, és a tra = védelem szavakból tevődik össze. Összeolvasva a jelentése – gondolkodási eszköz. Hiszen olyan gondolkodási és beszédeszközöket jelent, melyek révén az idegrendszer, és a tudatalatti befolyásolható.

Mantrák, pozitív gondolatok, pozitív megerősítések – mindegy minek hívjuk a mantráinkat, a lényeg, hogy rendszeresen használjuk őket. Ezek a megerősítő mondatok a pozitív gondolkodás alappillérei, amelyek segítenek megváltoztatni, jobbá tenni az életünket. A megerősítések célja, hogy a fejünkben magától futó és igen gyakran negatív önmonológunkat pozitívvá tegyék. Épp ezért nem baj, ha akkor, amikor a megerősítéseket használni kezded, még nem tűnnek igaznak. A lényeg, hogy tudd, egy idő után igazzá válnak – feltéve, ha használod őket, és ha nem gondolod minden mantra után azt: „Na, ez sem igaz, de legalább elmondtam!” Ezzel ugyanis pont a régi, negatív helyzetet erősíted meg, és nem az új pozitívat, amire annyira vágysz.

mantra1

Hogyan használjuk a megerősítéseket?

A megerősítéseket ismételgetni kell. Hogy hányszor? Sokszor. Minél többször elmondod a mantrát, az annál gyorsabban épül be az önmonológodba, a gondolkodásmódodba, és annál gyorsabban kezdi el megváltoztatni a világot körülötted. Mert a megerősítések végső soron ezt a célt szolgálják: a belső, gondolati változtatással megváltoztatni a külvilágot, annak is azt a részét, amire látszólag mi nem lehetünk hatással. És hogy akkor hányszor mondjuk el a mantráinkat? Naponta 300 (!) hangos, vagy csak gondolatban történő elmondást javasol Louise L. Hay. Ennél természetesen jóval többször is lehet… A jó hír, hogy azért strigulázni nem kell!

mantra2

Mikor kezdenek el hatni a mantrák?

Ha rendszeresen használod a megerősítéseidet már néhány hét alatt változásokat fogsz tapasztalni. Louise L. Hay, a megerősítések nagyasszonya szerint minden, ami ma veled történik a hat hónappal ezelőtti gondolkodásmódod eredménye. Azaz, ha ma elkezdesz mantrázni, fél év múlva lesz gyökeres változás az életedben. Tehát ha csak pár napja, vagy pár hete mantrázol és még nem tapasztalsz valódi változást (netán a helyzet rosszabbodik is kicsit) nem szabad feladnod. A megerősítések használata egy csodálatos, hatékonyan működő módszer, de a mantrák nem varázsigék, amelyek azonnal teljesülnek.

mantra3

Hány megerősítést használjunk egyszerre?

Egy-egy megerősítést érdemes addig használni, amíg nem éred el a kívánt hatást, vagy amíg nem válik nyilvánvalóvá, hogy nemsokára eléred. Egyszerre több mantrát célszerű használni, amelyeket összeállíthatsz úgy, hogy többféle életterület megerősítései közül válogatsz. Jó tudni, hogy a mantrák többsége nemcsak egy dologra hat. Például a „Szeretem magam.”, vagy a „Sejtjeim boldogok.” többrétű hatással rendelkeznek, egészen mélyen a gyökerüknél oldanak meg problémákat, ezért nemcsak egyféle dolgot képesek helyrehozni. Az a tapasztalatom, hogy érdemes több megerősítést használni egyszerre. Az egy mondat ismételgetése túl kevés és unalmas. Nekem a 3-5 használata jön be, ennyiből fűzök egy mantranovellát és azt használom. Az a jó mennyiség, amennyit még automatikusan tudsz követni, és mint egy verset „darálni” egymás után. Ha az utolsó mantra után gondolkodnod kell, hogy hogyan kezdődik elölről a szöveg, akkor túl sok megerősítést fűztél össze, csökkentsd a számukat!

forrás: horoszkopgyar.blogspot.hu

Összegyűjtöttem néhány megerősítést. Ha találsz olyat ezek közül, amit magadénak érzel, akkor választhat ezekből is, de Te is fogalmazhatsz  meg magadnak .

Íme néhány példa  mantra: 

Szerelmi és párkapcsolati boldogságért:

  • Tisztában vagyok az értékeimmel, megérdemlem a boldogságot.
  • Ideális páromat magamhoz vonzom.
  • A szerelem energiája átjárja testemet, feltölti lelkemet.

Az anyagi jólét biztosításáért:

  • Felismerem és elfogadom az élet ajándékait.
  • Én irányítom a sorsomat, pénzügyeimet kézben tartom.
  • Minden kiadott forintom megsokszorozódva tér vissza hozzám.

Az egészségért és a gyógyulásért:

  • Hagyom, hogy az univerzum áramoltassa gyógyító energiáit.
  • Sejtjeim értem dolgoznak, meggyógyítanak.
  • Egészségem, életerőm jókedvemből fakad.
  • A fizikai fájdalom megszűnik.
  • Megtalálom azt a módszert ami elősegíti gyógyulásom.

A célok megvalósításáért:

  • Megbízom az univerzumban, életem jó felé halad.
  • Napról napra közelebb kerülök céljaimhoz.
  • Minden változás jót hoz az életembe.

Általános, életjobbító céllal:

  • A rossz fokozatosan jóvá alakul az életemben.
  • Világomban minden rendben van.
  • Testi, lelki, anyagi jólétben élek.
  • Share on Tumblr
Facebooktwitterby feather
Facebooktwitterredditpinterestby feather

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .