Finomságok kockára fagyva

posted in: házi praktikák | 0

Tallózgatás közben akadtam egy magazinban ezekre a nagyon ötletes és mutatós, egyszerűen elkészíthető olcsó és gazdaságos tippekre. Tálán Te is találsz közöttük olyat, amely elnyeri tetszésedet.

Még tartanak a nyári forró napok és  ettől egy kicsit felfrissülhetünk.

Ha tetszik, próbáld ki  a jeges finomságokat!!

A nyári napokon mindig jól jön, ha tartunk pár jégkockát a fagyasztóban, de a jégkockatartóba nem csak víz kerülhet! Mutatunk tíz szuper tippet, mi mindent érdemes még jégre tenni.
Maradékok tárolására ugyanúgy használhatjuk a jó öreg jégkockatartót, mint önálló kreálmányok megalkotásához, vagy nagyobb mennyiségek porciózásához. Íme, tíz szuper tipp!

1. Fűszerkockák
K1
Természetesen a legjobb az, ha mindig van kéznél friss, cserepes fűszernövény, de akkor sem megy veszendőbe semmi, ha a fűszereket egy kis vízzel és/vagy olívaolajjal a jégkockatartóba rakjuk megőrzésre a következő felhasználásig.

2. Bor
Névtelen10Valljuk be, egy jó borból ritkán marad meg az üveg alján, de ha mégis, csak útban van a szinte üres palack a hűtőben. Vegyük elő a jégkockatartót, porciózzuk ki, és a következő boros menü előkészítésénél csak nyúljunk be a fagyasztóba értük.

3. Sütitészta
Névtelen3Bekevertél egy adag süti- vagy keksztésztát, de nincs szükséged a teljes adagra? Nyomkodd bele a jégkockatartóba, és olvaszd és süsd ki akkor, amikor kedved tartja – akár csak néhány szemet egy gyors reggelihez.

4. Smoothie
Névtelen4
Ha összedobáltuk a hozzávalókat, de nem fogyott el a teljes mennyiség, öntsük a maradék smoothie-t a jégkockatartóba. Hálásak leszünk magunknak, amikor egyik reggel épp csak arra lesz időnk, hogy bedobjunk egy marék fagyott kockát egy elvivős bögrébe, és mire beérünk a munkába, épp kellemes állagúra olvad a reggelink.

5. Kávé
Névtelen5Öntsük a megmaradt kávét a kis kockákba – remekül fog jönni, mikor legközelebb jegeskávét akarunk majd csinálni, de szuperül mutatnak a barna kávékockák egy adag vanília fagyin is!

6. Tej
Jegeskávé ügyben működhet fordítva is a dolog: főzzünk le egy hosszú kávét, dobjunk bele pár előre lefagyasztott tejkockát, és kész is a csodás hűsítő-élénkítő.

7. Citromlé
Névtelen6Sok recept ír elő frissen facsart citromlevet, de nem mindig van szükség a teljes gyümölcs levére. A maradék mehet a jégre a következő sütésig, de ízesíthetünk és hűthetünk vele teát, vagy limonádét is.

8. Kókuszvíz
Névtelen7A káliumban gazdag kókuszvíz a sportolók nagy kedvence: fagyaszd le jégkockatartóban, és mikor az edzőterembe, vagy futni indulsz, dobj be pár kockát a vizes kulacsodba, és felejtsd el az izotóniás italokat!

9. Gyümölcsös, virágos jégkocka
Névtelen8Mennyivel mutatósabb egy jégkocka, ha egy szem eper, málna, vagy akár árvácska, rózsa, vagy levendula ücsörög a közepén, nem igaz? Bátran kísérletezzünk, a hatás garantált lesz!

10. Csokiba mártott eper
Névtelen9A nyár egyik kedvenc gyümölcse étcsokoládéba öltöztetve – nem is kell ennél több. A jégkockatartós trükkel pikk-pakk összeállíthatjuk a csodásan kinéző desszerteket, az alapanyagokon kívül csak rövid jégkrém-pálcikákra lesz szükségünk hozzá.

Arra azonban mindenképp figyeljünk, hogy az amúgy is praktikusabb szilikon jégkocka-formával és temperált csokoládéval dolgozzunk, különben nehéz lesz kiszedni a finomságokat a tartóból.

Kellemes hűsölést a jégkockás ötletekkel.

  • Share on Tumblr
Facebooktwitterby feather
Facebooktwitterredditpinterestby feather

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .