És most a kávézaccról…

posted in: házi praktikák | 0

A legtöbb ember a lefőzés után egyszerűen kidobja a szemétbe a kávézaccot. Pedig sok mindenre felhasználható.

images1

Kevesen tudják, mennyi mindenre lehet használni magát a kávéport és a zaccot. Íme, tíz kipróbált tipp a Green Cup Coffe-blogtól.

  1. Folttisztítás. Ha leeszed vagy leöntöd a fehér ruhádat, nem kell kétségbe esned, hogy benne is marad az étel/ital színe. Egy kis kávézaccal és langyos vízzel csodákat lehet művelni, csak dörzsöljed bátran!
  2. A hűtőszekrény szagának semlegesítése. A frissen őrölt kávé illata csodálatos, de maga az őrlemény másra is hasznos. Kevesen tudják, de magába szív minden más szagot a környezetében. Ha mondjuk, olyan sajtot tárolunk a hűtőben, aminek minden nyitásnál érezni az erős szagát, csak tegyünk mellé egy kis tálka friss kávéport, amit hagyjunk ott legalább egy napra. de ezt a kávét már ne főzd le utána!
  3. Bútorápolás. A használatban lévő asztalodat és a polcaidat egy idő után sok-sok karcolás éri, amelyet semmilyen ronggyal nem tudunk eltüntetni. A sötétebb bútoroknál a probléma úgy oldható meg, hogy egy kis nedves kávézaccot felviszünk egy törlőruhára, szétkenjük a karcos felületen. A részecskék kitöltik a réseket, az olaj pedig lezárja őket.
  4. Növények földjéhez is keverheted. A virágföldhöz adagolj egy-két evőkanál őrölt kávét, így további hasznos tápanyagokat juttathatsz a talajba és a növényeid is hálásak lesznek.
  5. Hangyák elleni védelem. Egy kis kávézaccot összegyűjtve megóvhatod kedvenc virágodat. A szagsemlegesítő hatás miatt ugyanis a hangyák sem tudják követni a virág illatának nyomvonalát.
  6.  Narancsbőr elleni védekezés. A narancsbőr a hölgyek rémálma, ugye a tied is, ezért különösen van okuk szeretni a koffeint. Ugyanis a narancsbőr elleni krémek, vagy a narancsbőr elleni harisnyák tartalmaznak koffeint is. És mivel ez a kávéra is igaz, az összefüggés és a teendő napnál is világosabb. Melegítsed fel mikróban egy kis konyhai fóliába, vagy törülközőbe tett kávézaccot, majd tegyük szorosan a combunkra, és hagyjuk rajta negyed óráig. A narancsbőr sikítva menekülni fog.
  7. Grillsütő tisztítása.Szivaccsal felitatva remek súrolószer a kávézacc is, de arra figyeljünk, hogy a megtisztítani kívánt felületet ne nedvesítsük be!
  8. Csillogó haj. Moss kávézaccot a hajadba, és dörzsöljed tíz percen át, majd öblítsed le alaposan. A hajad csillogóbb és élettel telibb lesz.
  9. Dugulásmentes lefolyó. A mosogatás miatt gyakran eldugul a konyhában a lefolyó. Ennek tisztítására a legolcsóbb megoldás az, ha a kávézaccot  egyszerűen beleöntöd a lefolyóba. A szemcsék nem akadnak fenn, és magukkal viszik azt is, ami viszont már fennakadt.
  10. Macskariasztó. A macskákkal semmi gond nincs (a hangyákkal összehasonlítva meg pláne), az ember egyik kedvenc háziállata, viszont vannak olyan helyek a kertben vagy a lakásban, ahova nem szeretnéd, ha bejárkálna. Egy kis kávézacc sakkban tartja őket.

A lista persze nem teljes, a zaccot biztosan fel lehet használni másra is, de ez a lista kipróbált és hatékony módszereket sorol fel. Jó kávézást!

Ha van kedved próbáld ki Te is. Működik…..

  • Share on Tumblr
Facebooktwitterby feather
Facebooktwitterredditpinterestby feather

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .